THE BEST SIDE OF IZMIR LAPAROSKOPIK CERRAHI DOç. DR. EMRAH BEYAN TORBALı RESIMLERI

The best Side of izmir laparoskopik cerrahi doç. dr. emrah beyan torbalı resimleri

The best Side of izmir laparoskopik cerrahi doç. dr. emrah beyan torbalı resimleri

Blog Article

Dış gebelik, onu normal bir rahim içi gebelikten ayıran bir dizi belirtiyle karakterize edilir. Bir kadın ilk olarak karnının alt kısmında ağrı ve çeşitli hormonal değişikliklerin neden olduğu düzensiz rahim kanaması yaşayabilir.

Vajinal Kanama: Vajinal kanama hamilelik döneminde normal olmayan bir belirtidir ve dış gebeliğin bir işareti olabilir. Kanama genellikle hafif-orta şiddette ve pembe, kahverengi veya kırmızı renkte olabilir.

Dış gebeliğin nedeni kesim olarak bilinememektedir. Bazı durumlarda aşağıdaki sebepler, dış gebelik oluşumuna neden olabilir. Bu durumlar şunlardır;

Dış gebelik hikayesi olan kişilerin, tekrarlama riskinden dolayı bir daha gebe kalırlarsa hemen doktora başvurmaları önerilir. Ayrıca Beta HCG ve ultrason takiplerinin de titizlikle yapılması gerektiği konusunda bilgilendirilmeleri önem taşır.

Adet Gecikmesi: Genellikle oldukça düzenli adet oluyorsanız ve adetiniz zamanında gelmezse, yukarıdaki belirtilerden herhangi birini fark etmeden önce bir hamilelik testi yapmaya karar verebilirsiniz.

Dış gebeliğin belirli bir sebebi yoktur. Her kadının anatomik yapısı farklı olduğu için dış gebeliği tetikleyecek unsurlar da farklılık gösterir. Ancak kadınlarda dış gebeliğe neden olabilecek faktörler genel olarak şu şekildedir;

Halk arasında yaygın olarak "tüplerin bağlanması" olarak bilinen ve kalıcı bir doğum kontrol yöntemi olan tüp ligasyonu sonrasında da hamile kalan bireylerde dış gebelik gelişmesi riski daha yüksektir.

Gülşah Benım ilk hcg degerim 945 cıktı ikinci degerım 959 cıktı doktor dış gebelik olabılecegını söyledı ıkıgun sonra tekrar kan istedı acaba kesin dış gebelıkmı bu ıkı gun sonra tekrar kan verdıgımde degerım artarsa normal gebelıkmı olur bılemedım kafam karıstı kanamam yok sadece arasıra kasık agrım oluyor

Doğurganlık tedavisinde kullanılan bazı ilaçlar yumurtlamayı uyararak birden fazla yumurtanın döllenmesine yol açabilir. Bu da dış gebelik riskini artırır.

Oluşan kanamanın bir an önce kontrol altına alınması gerekmekte olup, hasar gören fallop tüplerinin ise ya hepsi ya da bir kısmı ameliyat ile alınmak zorunda kalınır. Yapılan cerrahi girişimler açık ya da kapalı tekniklerle gerçekleşebilir.

Yorgunluk ve halsizlik: Hamilelikte olduğu gibi dış gebelikte de hormonal değişiklikler meydana gelir ve bu da yorgunluğa neden olabilir.

Enflamasyon veya enfeksiyon: Belsoğukluğu veya klamidya gibi cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar tüplerde ve yakındaki diğer organlarda iltihaplanmaya neden olabilir ve ektopik gebelik riskinizi artworkırabilir.

Bu risk faktörlerinden birine veya daha fazlasına sahip olan kişiler gebe kalmayı planladıklarında hekimleriyle görüşmeli ve dış gebelik riskini minimize etmek için gerekli önlemleri almalıdır.

Tanı genellikle ultrason ve kan testleri ile yapılır. Tedavi çoğunlukla ilaç kullanımını veya cerrahi müdahaleyi gerektirir ve hedef döllenmiş yumurtanın rahim dışında bulunduğu yeri boşaltmaktır. Ektopik gebelik hamilelik planlayan ya da hamile olan kadınların bilmesi ve dikkat etmesi gereken önemli dış gebelik ameliyatı bir konudur. “Dış gebelik nedir? Ne zaman belli olur?” gibi soruların yanıtlarını sizler için derledik.

Report this page